Den kollektive tanke...

Som syg eller arbejdsløs, og med en følelse af at være totalt afhængig af bidrag fra det offentlige, kan det være svært at have overskud til overhovedet at tænke alternative tanker.

Kollektivisme?...Jamen er det ikke sådan noget flipper noget fra 60érne?

Jo det er det. Og det fungerer.

I københavn fungerer Christiania stadig, på trods af alle de vanskeligheder og alle systemets mange forsøg på at slå det ned.
Et andet sted på Sjælland, fungerer "Svanholm", som er et selvforsynende stor-kollektiv med egne børnehaver osv.. (Kan googles).
Derudover er der mange andre velfungerende kollektiver/føllesskaber, som lever deres stille velfungerende liv.

Som ledig, eller syg med begrænset funktions evne, kan man vælge at lade "systemet" tage over og læne sig op ad det, og dermed lade sig koste rundt med, lade sig ydmyge og i det hele taget lade "dem" sparke på dig.

Men der er en anden vej. Nemlig: "Gu vil jeg ej". Nok er nok.

Du kan ikke så meget alene, men er vi mange kan vi alt. Det er filosofien omkring dette initiativ.

Tanken er i første omgang at få folk til at byde ind med deres, og derefter mødes og udveksle ideer til det videre forløb.

Man yder efter evne i sådan et fællesskab.
Jeg mener også at det ville være en berigelse for de med flere ressourcer, at kunne være med til at løfte de med mindre.
Det det drejer sig om i sådanne fællesskaber er ikke at "suge" så meget ud af hinanden som muligt, men snarere at give så meget som muligt til hinanden.
Det kan måske lyde lidt letkøbt, men nøgleordene er tolerance og næstekærlighed.
Hos mig ligger der også en lille djævel som siger" Lad os vise den menneskefjendske del af befolkningen, at der er andre værdier i livet end deres, og en anden måde at leve livet på".
Som jeg ser verden i dag, med de tendenser der hersker, hvor egoét bliver dyrket, som ikke set tidligere, er det den vej vi skal gå.
Nemlig at slutte alle de modsatte kræfter sammen, og skabe vores egen verden.

Dette er skrevet af en pensionist. Men er også en sang til ungdommen, som jeg har stor tiltro til, vil noget andet med deres liv.

 

 

 

Bliv kollektivist

Her kan du kontakte andre.
Kom med dit indlæg til hvordan vi bliver fri for jobcenter og frie selvstændige mennesker.

Please type your full name.
Invalid email address.
Ugyldig indtastning
Ugyldig indtastning
Ugyldig indtastning
Ugyldig indtastning

Andres indsendte bidrag

Bo Madsen
5610@bomas.dk
51232765
Jeg er pensionist og foregangsmand i forhold til denne side. Det jeg kan, er at organisere, opbygge webbet, skabe kontakt og netværk.